wenkbrauwen

 

Wenkbrauwen en permanent make-up hebben de laatste jaren een vogelvlucht genomen. De methodes zijn zo mooi geworden om natuurlijke wenkbrauwen te creëren dat de drempel steeds lager wordt. Mannen.., de uitzonderingen daar gelaten, want ja ik zet ook bij mannen een mooie tattoo brow, snappen soms echt niets van de “browmania”. Maar echt… als je wenkbrauwen on point zijn heb je verder heel weinig nodig in je gezicht. Met wenkbrauwen komen je ogen beter uit, je kunt door de vorm een liftend effect krijgen, je eigen wenkbrauwen perfect maken, ontbrekende stukjes invullen, het doet echt heel veel met de rest van je gezicht. Er komt symmetrie en een basis waardoor je geen ‘bloot’ gezicht hebt. Ook mensen met alopecia, of na een chemokuur kunnen geholpen worden met deze methode. Naarmate dat je ouder wordt veranderen ook je wenkbrauwen. Wanneer je vroeger prachtige wenkbrauwen had en gaandeweg ziet: haartjes worden lichter, dunner, op sommige plekjes komen ze helemaal niet meer… Mannen krijgen bij het ouder worden vaak hele borstelige wenkbrauwen, bij vrouwen wordt de gehele wenkbrauw minder. Of je hebt te veel (fout) geëpileerd waardoor haarzakjes beschadigd zijn en ook geen volwaardige haar meer terug groeit. Ze zijn misschien ongelijk, te kort, te dun, te licht. Je draagt een bril, waardoor je niet goed meer kan zien hoe je het secuur aan kan brengen. Je doet veel aan sport, zwemmen of saunabezoek. Je danst graag in de regen MET wenkbrauwen, er altijd verzorgd uit wilt zien 24//7, allergisch bent voor gewone make-up, je een drukke mama bent met kleine kindjes waardoor je geen tijd (en geen zin) hebt om elke morgen maar weer eerst die wenkbrauwen erop te tekenen…you name it. Een heel mooi gesprek heb ik ooit gevoerd met een jonge mama, die graag sexy wenkbrauwen wilde, maar ook weer niet TE sexy omdat ze ook mama is. Nou… het is gelukt!!  hahaha Wat een uitdagingen he. En heel vaak hoor ik dan als jullie terugkomen: “Wat ben ik elke morgen weer blij met mijn wenkbrauwen als ik in de spiegel kijk!” Redenen te over waarom je na gaat denken over wat permanent make-up voor jou kan doen.

verschillende methodes

 • Er zijn nog meer mooie namen voor deze vorm: o.a. Magic shading, powder brush.. bottom line is dat het vakkundig en op verschillende manieren een overgang gezet wordt van licht naar donker met een heel natuurlijk poedereffect. Aanzet is hierbij vaak lichter en naar de punt toe donkerder.
  powder / ombre brows
 • Deze geven een mooie schaduw onder de eigen haartjes. Ook hier wordt het met de naald machinaal ingekleurd maar dan met een egaal effect. Ook hierin zitten weer veel nuances. Zeer geschikt als je de contouren goed zichtbaar wilt hebben. Er wordt meer pigment in de huid gepigmenteerd dan bij een ombre brow.
  Shadow Brows
 • Ik werk met verschillende methodes: nano blading, soft blading of microblading al naar gelang wat het beste bij je huid en wenkbrauwen past. Er komen echt lijkende haartjes tussen de eigen haartjes in te zitten waardoor het zachte, lieve en natuurlijke wenkbrauwen worden. Als je een soft natuurlijke wenkbrauw look wilt.
  natural brows blading
 • Vaak wordt dit door elkaar gehaald: hairstrokes (echt lijkende haartjes) is de vorm die gepigmenteerd wordt. Microblading is een manier om dit te bereiken. Met een ragfijn mesje 'teken' ik de hairstrokes in je huid. Hairstrokes kunnen ook met de machine gezet worden.  (nanoblading)
  hairstrokes microblading
 • Hierbij vul ik de hairstrokes maximaal op. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt op intensiteit en kleur waarbij ik verschillende dieptes en kleuren gebruik. .Deze methode kan zowel machinaal als met een microblade bereikt worden. Het is een wat steviger aanwezige wenkbrauw dan de natural brows blading.
  compact hairstrokes
 • Een gecombineerde vorm van pigmenteren met 2 of 3 van de hiervoor beschreven methodes/technieken. Vaak gebruik ik een hairstroke in combinatie met een powder of shading techniek met verschillende tinten om diepte in de wenkbrauwen te krijgen. Ook mooi als je zelf weinig haartjes hebt.
  3d combi brows
 • Ik ben GGD approved: dit houdt in dat ik een vergunning heb om pigment te zetten. Mijn pigmenten, materialen, apparatuur en hygiëne voorschriften worden gehanteerd volgens de wettelijke normen en voorschriften. Je kunt mij terugvinden onder PMU Noord Nederland op de website: veiligtatoeerenenpiercen. Deze vergunning wordt telkens opnieuw herhaald en afgegeven.
  ggd gecertificeerd
 • De juiste basis van elke PMU behandeling zijn de pigmenten. Al onze pigmenten voldoen aan de juiste eisen. De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden.
  pigmenten
 • Door mijn ervaring en jarenlange opleidingen en trainingen werk ik met alle noodzakelijke tools en apparaten om welke vorm van permanent make-up ook te zetten met het juiste gereedschap. Hierdoor wordt ook de pijnervaring tijdens het zetten van de permanent make-up tot een minimum beperkt. Ook onze apparatuur wordt gekeurd en moet voldoen aan alle GGD eisen.
  apparatuur

welke keuzes heb je?

Dan heb je de keuze gemaakt om een permanent make-up te laten zetten, wellicht heb je al een heel goed idee wat je wilt, dan mag je gelijk een afspraak inboeken voor de behandeling. Ook dan gaan we eerst een gesprek aan over wat je wilt en ga ik de wenkbrauwen voortekenen om je vorm te bepalen en laat ik foto’s zien hoe het gewenste resultaat eruit komt te zien. Waarna we de behandeling gelijk starten. Als je het nog moeilijk vindt wat je precies wilt of je twijfelt nog kom dan gerust eerst alleen langs voor een vrijblijvend intake gesprek.

PERSONAL BROW TOUCH

Er zijn heel veel verschillende soorten en modellen wenkbrauwen. Ik probeer in mijn behandeling je eigen wenkbrauwen zo dicht mogelijk te benaderen en te perfectioneren. Ik heb een heel eigen stijl en meetmethode ontwikkeld, waardoor voorkomen wordt dat je met “mode” wenkbrauwen rondloopt die totaal niet bij je gezicht passen of die je na een paar jaar eigenlijk niet mooi meer vindt. Elk gezicht is uniek en ik streef er naar je uitstraling, gezicht, ogen en wenkbrauwen zoveel mogelijk in harmonie te brengen. Ik geef ook aan welke techniek en mogelijkheden het beste bij jou passen. Ik behoud mij altijd het recht om iets niet uit te voeren als ik denk dat het technisch of visueel gezien niet verantwoord is. Personal brow touch geeft vaak het mooiste en het natuurlijkste resultaat. Je kunt ze voller maken, kleine correcties uitvoeren, donkerder, wat breder of juist een hele mooie lichte schaduw geven zodat ze net even dat beetje extra hebben om te shinen! Het gezicht, dus ook de wenkbrauwen, is bijna bij niemand symmetrisch. Dit houdt ook in dat bij het vorm bepalen van je wenkbrauwen zo dicht mogelijk bij symmetrie gewerkt wordt maar het zal nooit een tweeling worden. Het zijn altijd twee zusjes.

Wat gebeurd er eigenlijk precies met het zetten van een permanent make-up Het zetten is een creatief proces en hier heb ik mijn volle aandacht voor nodig. Een eerste behandeling duurt 2 uur en ik vraag je rekening te houden met het feit dat het een stilteproces is en geen theekransje in die zin dat je mensen meeneemt om eens lekker bij te kletsen. Heb je kinderen? Regel dan een oppas zodat we rustig de tijd hebben voor de behandeling. Geen mobiele telefoon, er mag ook niet gerookt of gegeten worden. Huisdieren zijn in onze praktijk verboden. Wanneer je vorm bepaald is, wordt de huid ontsmet en gaan we met de behandeling beginnen. Ik kan werken met een machine en steriele naalden om de wenkbrauwen te vormen, of met een speciaal steriel (microblade) mesje waarmee ik hairstrokes kan zetten. Soms is het een mix van beiden. Van tevoren hebben we ook de kleur besproken die ik dan ook klaar ga maken. Ik ga om en om de wenkbrauwen behandelen, omdat het pigment wat in de huid gebracht moet worden er in een aantal laagjes ingebracht wordt. Zo bouw ik de kleur op tot het gewenste resultaat. Aan het einde van de behandeling gaan we samen het resultaat bekijken en ben je klaar! De nazorg ga ik met je bespreken en krijg je mee naar huis. Je kunt dat ook hier al op de website doornemen.

<