voor de behandeling

WAAR MOET IK REKENING MEE HOUDEN VOOR DE BEHANDELING?

Het lijkt misschien wat veel, al mijn adviezen en informatie maar dat is het niet.. Ik wil graag dat je goed geïnformeerd bent zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Met PMU komt er speciale met zorg uitgekozen pigment in je huid, die langere tijd zichtbaar in je huid blijft zitten. Dit is zaak dat je zeker weet dat je dit ook wilt. Mocht je nog twijfelen, dan is een intake gesprek een hele goede keuze! Dan kunnen we een en ander persoonlijk bespreken. Pas als je echt zeker van je zaak bent mag je een afspraak inplannen om de behandeling te ondergaan. Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geven wij de volgende adviezen die dienen als voorzorg instructies voorafgaand aan elke behandelsessie. Het maakt dus niet uit of je voor het eerst komt of een nabehandeling krijgt. Deze voorwaarden gelden altijd! Het is je eigen verantwoording om hier van op de hoogte te zijn. Wanneer je voor behandeling komt nemen wij dan ook aan dat je de voorschriften in acht genomen hebt en jezelf (en je gezondheid) serieus neemt.

Algemeen

Wanneer je een bepaalde dag of tijd wilt plannen voor je behandeling, houdt rekening met de wachttijd van ongeveer 2 maanden. Maak dus OP TIJD je afspraak en houd ook rekening met je nabehandeling die plaatsvindt tussen 6/8 weken na je eerste behandeling. (bij het zetten van een nieuwe PMU) Plan deze, indien mogelijk, gelijk in met je eerste behandeling.

Als je bloeddonor bent mag je 6 maanden geen bloed geven na het zetten van een tatoeage of permanente make-up.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft zetten wij GEEN permanente make-up. Zie voor meer contra indicaties ons aparte bestand hieronder. Dit kun je openen, downloaden en/of printen.

Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen (vooral letten op A en E), door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.

Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten en sneller grijzig wordt.

Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.

Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts) Wanneer het niet anders kan, meldt dit dan bij ons intake gesprek.

Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.

Sport niet op de dag (vlak voor) de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).

Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten kunnen dan mogelijk minder goed pakken en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.

Houd altijd een periode aan van 4 weken rust voor en na het zetten van een PMU m.b.t. bijvoorbeeld een zonvakantie, reis, operatie, fillers etc.

Wees er van bewust dat pigment in de huid brengen altijd (kleine) risico’s met zich meebrengt. Het blijft een vorm van tatoeëren, hoewel de methode en inkten totaal verschillend zijn. Lees hiervoor ook het bestand wat hieronder staat.

Verdoving De pijngrens is voor iedereen verschillend. Het zetten van een permanente make-up mag verdoofd worden door middel van een pijnstilling die je via je huisarts aan kunt vragen. Dit is meestal d.m.v. een creme die je op de huid mag aanbrengen voor je komt voor je behandeling. Goede apparatuur en de techniek die ik gebruik zullen zorgen voor zo min mogelijk pijnervaring desondanks dien je er rekening mee te houden dat het niet volledig pijnloos zal zijn, net als een gewone tatoeage.

De minimale leeftijd om een tatoeage te laten zetten is 18 jaar. Als je jonger bent kan er onder begeleiding van (één van je) ouders permanente make-up gezet worden. Voorwaarde is wel dat van beide partijen de identiteitsgegevens ingezien moeten worden.

Wenkbrauwen

Als je je wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden. Let wel: op zijn laatst twee weken voor je PMU behandeling en pas 2 weken na je PMU behandeling weer verven. Zorg dat de huid onder en om je wenkbrauwen heen rustig is. Als je een huidaandoening hebt bij de wenkbrauwen vraag dan ook altijd eerst je arts om toestemming. Ga niet van tevoren onder de zonnebank, peelings toepassen of andere cosmetica die de huid poreus kunnen maken. (In elk geval niet bij het gebied van je wenkbrauwen)

Eyeliners

Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), houd dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid. Het gebruik van wimperserums, wimperextensions bij eyeliner zetten NIET doen 4 weken voor tot 4 weken na de behandeling. Het serum of de lijm kan er voor zorgen dat de eyeliner niet pakt waardoor je extra behandelingen (extra kosten) nodig hebt. Wanneer je dit wel weer gaat doen na 4 weken, wees er van bewust dat deze producten je eyeliner pigment kunnen beïnvloeden en lichter maken of zelfs kunnen laten verdwijnen.

Bij eyeliner is er altijd een klein risico dat pigment uit kan lopen: dit heet migratie. Bij de ogen en de wimperrand bevinden zich altijd kleine haarvaatjes. Het ligt aan de dikte van je huid en haarvaatjes in hoeverre dit een groter of kleiner risico is. Wanneer ik denk dat een eyeliner niet kan door de aanwezigheid van (teveel) adertjes in combinatie met een dunne huid, zal ik je hierover informeren. Desondanks blijft het risico altijd aanwezig en dient als zodanig in acht genomen te worden. Het is niet de “schuld” van de zetter, huid blijft levend materiaal waarop gewerkt wordt en kan altijd anders reageren. Soms gebeurd dit gewoon en is een eigen verantwoording die je neemt door een eyeliner te laten zetten.

Bij afwijkingen of oogziekte overleg altijd eerst met je arts! Zonder goedkeuring kunnen wij geen PMU plaatsen.

Lippen

Wij zetten geen lippigmenten meer maar wil wel even meegeven mocht je dit elders laten doen, houdt dan het volgende in gedachten: Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lip glos en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houd in meer dan 2 keer smeren per dag). Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU. Als je ooit een koortslip heeft gehad en je wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. 7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppen. Wanneer je veelvuldig koortsuitlag hebt om je mond zou ik er goed over nadenken of je dit wel wilt laten zetten… je kunt namelijk reageren met een totale grote uitbraak van het herpes virus na een lip tatoeage. Verdere informatie kun je vinden in de bestanden hieronder. Deze kun je downloaden en/of uitprinten. Zijn er vragen? Neem deze dan mee naar het intake gesprek of neem contact met me op. Staat er een afspraak gepland en veranderd er iets in je gezondheid (griep, koorts) neem dan ook altijd z.s.m. contact op.

Download hier het toestemmingsformulier

Download hier risico`s bij tatoeage