na de behandeling

Gefeliciteerd!

Je hebt een paar mooie nieuwe wenkbrauwen of eyeliners gekregen die de mooie punten van je gezicht zullen benadrukken. Misschien moet je er in het begin nog een beetje aan wennen, meestal ben je er al super blij mee! De kleur als het net gezet is, zit ook nog OP je huid, dit laagje pigment zorgt samen met het wondvocht wat nog vrijkomt uit je huid voor een laagje dat een korstje gaat vormen. Hoe je de huid de eerste week moet behandelen staat in het bestand “Nazorginstructies” hieronder. Dit kun je openen en evt. uitprinten. Als het goed is heb je dit ook van mij meegekregen.

De tweede dag is het ingedroogd en kan het geheel nog donkerder lijken. Je wenkbrauwen zullen beurs aanvoelen, je ogen kunnen de eerste paar dagen wat opgezwollen zijn of vocht vast houden. Dit is normaal en hoort erbij. PMU is de eerste week donkerder dan de uiteindelijke kleur. Dit hoort erbij. Schrik daar niet van. Vertrouw op de vakkundigheid van mijn zetten. Met mijn ervaring weet ik precies welke kleur in welke huid moet en hoe de kleur zal worden. De kleur wordt, zeker na een eerste behandeling, nog 30% lichter. Sommige krijgen een vrij dikke korstlaag erop, anderen hebben een beetje tot geen korstvorming. Dit ligt aan je lichaam, aan je huid en de methode die gebruikt is. Alles kan. Dit helingsproces duurt een week, daarna zijn de korstjes weg en komt langzaam de kleur tevoorschijn die IN je huid zit. Als er dan nog korstjes aanwezig zijn kun je die voorzichtig met een wattenstaafje (ogen) of een wenkbrauwborsteltje weghalen. Het kan wat gaan jeuken, dit betekend dat de huid zich aan het herstellen is. Dan mag je altijd wat after care zalf gebruiken om de huid tot rust te brengen

Misschien denk je; nou alles is weg, er zit bijna niets meer… help!! Dat lijkt zo, ook dat hoort erbij. Vaak als de korstjes weggaan, krijg je een duidelijker beeld van wat er echt in je huid zit. Je was gewend aan de korstjes of kleur bovenop je huid. Het pigment gaat ook settelen in je huid, het gaat een verbinding aan met je lichaam en dit kan wel 3 tot 4 weken duren voordat je echt kunt zien hoe de kleur wordt. De kleur komt langzaam terug. Zeker na een eerste zet zal het ook nog niet perfect zijn. Er zullen plekjes zijn die nog te licht zijn, niet goed gepakt hebben tot bijna wel perfect! Dat geeft ook niets. Er zijn ook twee behandelingen voor nodig om je PMU te perfectioneren. Hier een heel mooi voorbeeld hoe het settelingsproces in zijn werk gaat: hier worden de wenkbrauwen weergegeven maar hetzelfde gaat op voor je eyeliners.

 

Wees de komende weken wel voorzichtig met je huid op de behandelde plaatsen. Met name zon, sterke cosmetica, wimperserums etc. kunnen je pigment goed benadelen. Je mag wel weer gewoon douchen en make-up gebruiken. Soms heeft de huid wat langer dan een week nodig om te herstellen, dus als korstjes nog vast zitten; ga hier niet aan krabben maar wacht gewoon tot het wel loslaat. Wanneer er nog plekjes zijn in je PMU die nog te licht zijn mag je dit weer bijtekenen met een poeder of potlood totdat je komt voor je tweede behandeling.

Na 6 tot 8 weken kom je terug voor je nabehandeling en dan gaan we samen bekijken wat we nog kunnen verbeteren. Ook heb je er dan al bijna 2 maanden tegenaan gekeken en heb je zelf ook een beter beeld hoe het pigment settelt in je huid en wat je nog graag zou willen. Je kunt beter van licht en minder naar donkerder en meer dan andersom! Let wel goed op dat je de nabehandeling binnen twee maanden ook gebruikt. Dit is je eigen verantwoording; na deze twee maanden vervalt je recht op een gratis behandeling en rekenen we de prijs voor een nabehandeling naar de tijd die er tussen zit. Hierover valt niet te discussiëren. Ook door mijn drukke werkschema kan ik niet zomaar in de genoemde periode switchen naar een andere dag, dit wordt meestal dan echt later dan de genoemde twee maanden. Sommige gaan er vanuit dat nabehandelingen oneindig gratis zijn en dit kan natuurlijk niet. Dit zou ook niet fair zijn tegenover anderen. Dus vandaar regels zodat het voor iedereen duidelijk is. Dit voorkomt irritaties voor beide zijden! Zie hieronder het bestand. Dit kun je openen, downloaden en evt. uitprinten.

Belangrijk:

Nieuw gezette PMU is altijd inclusief 1 nabehandeling. Permanent make-up wordt bij iedereen op dezelfde vakkundige wijze in de huid gebracht; wat je lichaam er mee gaat doen is voor iedereen anders, hier hebben wij helaas geen invloed op. Heel soms zal de PMU eerder oplichten of niet goed houden. Dit heeft te maken met het vermogen van je lichaam om het pigment vast te houden. Onder andere ziekte, medicijnen, huidtype, cosmetica, zon, genetische aanleg, bestraling, chemokuren en andere omstandigheden kunnen het settelingsproces in de weg staan waardoor het anders kan reageren dan we willen. Huid is levend materiaal.. en ondanks onze ervaring en expertise kan dit gebeuren. Dit heeft niets te maken met “verkeerd” zetten of “je hebt het niet goed gedaan..” maar zegt alles over het vermogen van je lichaam om pigment vast te houden. Dit risico ga je aan bij het tekenen van de toestemmingsovereenkomst en zal ook nooit een reden zijn voor restitutie van het bedrag wat je betaald hebt voor de behandeling. Mijn tijd en materialen zitten hierin verwerkt, en zoals gezegd ik kan veel, maar niet toveren…je lichaam heeft in dit geval het laatste woord. Je kunt er vanuit gaan dat ik altijd mijn uiterste best zal doen om je een prachtige permanent make-up te geven, dat is en blijft mijn uitgangspunt! En… de aanhouder wint meestal. Heb het in al die 17 jaar nog maar 3x echt meegemaakt dat een PMU niet wil settelen of totaal verdwijnt binnen 6 maanden. Meestal kan ik met een andere techniek, of een ander pigment wel het beoogde resultaat behalen.

PMU inkten zijn bedoeld om te vervagen. Het zijn GEEN tattoo inkten. Dit houdt in dat je als je eenmaal een permanent make-up hebt gezet dit ook dient te onderhouden. Dit is voor iedereen verschillend. Bij de een zal de PMU een jaarlijkse update nodig hebben, wenkbrauwen vervagen sneller dan een eyeliner. Anderen komen pas na 2/3 jaar voor een bijwerk behandeling. Zolang je zelf tevreden bent is het prima! Als je twijfelt mag je me altijd een foto sturen of even langskomen om te bespreken of een nabehandeling al nodig is. Eyeliners heb je vaak voor het leven, dit zet ik in kraakbeenweefsel en is van een heel andere structuur als de huid onder je wenkbrauwen. Maar ook eyeliners zullen vervagen. Dit duurt vaak wel veel langer voordat het weer nodig is.

Al met al hoop ik dat je vooral blij bent met je permanente make-up! Wat een zaligheid om wakker te worden en niet eerst 20 minuten voor de spiegel hoeven te staan om je lijntjes of wenkbrauwen voor die dag weer goed te krijgen! Ook heerlijk naar de sauna, zwemmen of in de regen lopen is geen probleem meer. In de vakantie een genot, omdat je toch een ‘gezicht’ hebt en niet na hoeft te denken of alles er nog wel op zit. Dankjewel voor je vertrouwen in mij en hoop dat je er heel lang plezier van zult hebben! Ik vind het elke keer weer prachtig dat ik daar een aandeel in mag hebben en dat voor jullie kan doen.

Liefs, Lisette

Download hier je nazorginstructies.

Download hier de regels nabehandeling