ipl ontharing

Definitief ontharen met IPL (Intense Pulsed Light System) : deze flitsen zorgen door warmte ontwikkeling in het haarzakje ervoor dat dit zodanig vernietigd wordt dat er geen of geen volwaardige haar (wat overblijft is een dunnere, lichte haar die niet meer opvalt) meer uit kan groeien.  Je krijgt een haarreductie van 80-90%. Zeer geschikt voor alle huidtypen dus ook een gevoelige huid, donkere haren en wanneer je helemaal klaar bent met elke week scheren, waxen of epileren. Ook wanneer je altijd veel last hebt van bultjes na je ontharing is IPL een uitkomst. Wij passen IPL behandelingen toe op het gezicht; wangen, bovenlip, kin,  hals, oksels en bikinilijn. Prijzen vanaf 15 euro. Wij kunnen geen IPL behandelingen doen wanneer je een donkere huid hebt, ook heeft het geen of nauwelijks (20-40%) effect op rossige en blonde lichte haren. Dan kun je beter kiezen voor een andere methode.

Het is een fabel dat dit verdwijnt voor de rest van je leven. Deze haarreductie kan een aantal jaren meegaan, maar door veranderingen in je lichaam zoals bijv. hormonen, medicijnen, overgang, kunnen deze je haarzakjes "triggeren" om haartjes terug te laten groeien. Wij adviseren dan ook om 1x per jaar een onderhoudsbehandeling te doen zodat je het resultaat langer zult behouden. Doe je dit niet en kom je pas terug na een aantal jaren, dan zullen de haartjes ook weer veel meer zijn en volstaat 1 onderhoudsbehandeling niet maar zul je weer een kuur nodig hebben.

Wat is een kuur: Elk haarzakje heeft verschillende groeifasen, hierdoor heb je al 3 behandelingen nodig voor hetzelfde haarzakje om dat haartje  te reduceren. Om de gehele haargroeicyclus te verslaan zit je gemiddeld met een kuur op 12 behandelingen. Maar dit is per persoon dus heel verschillend.

Doet het pijn? De meeste vinden het nihil tot pijnloos. Dit ligt echter ook aan je gestel, de dikte van de huid, de dikte van je haren en de hoogte van je pijngrens. Wil je meer weten? Plan dan een IPL intake in, hierbij zit altijd een proefflits op het gebied wat je graag behandeld wilt hebben zo kun je ook even ervaren hoe de flits aanvoelt.  In dit gesprek gaan wij uitvoerig in op wat je mogelijkheden zijn, wat je kunt verwachten en het aantal behandelingen en de prijs wordt besproken.

Wil je een IPL intake en/of afspraak inplannen? Vanwege mijn drukke werkzaamheden kan ik vaak de telefoon niet aannemen. Het zou fijn zijn als je me daarom een whatsapp bericht stuurt via nr. 06 511 56 112 je kunt dan aangeven of je teruggebeld wilt worden of gelijk een afspraak wilt maken. Ik werk uitsluitend op afspraak van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16 uur.