eyeliners
Een permanente eyeliner is ideaal wanneer je overgevoelig bent voor gewone oogmake-up, het zelf niet goed kan zetten of zien en ook het uitlopen is daarmee verleden tijd. De ogen spreken meer met een lijn, ook kun je door een bepaalde lay-out zorgen dat de ogen als het ware een beetje liften. Een eyeliner voegt contrast toe en geeft extra sprankel aan je ogen en uitdrukking waardoor je er frisser en jonger uitziet.
Vooraf aan de behandeling spreken we door wat je wilt en bepalen we de kleur, vorm en breedte van de lijn. Welke kleur je kiest is heel persoonlijk; kies voor een kleur die je zelf mooi vindt en ook toepast. Vaak worden natuurtinten gebruikt zoals bruin, zwart en donkergrijs. Je kunt ook voor een andere tint kiezen zoals blauw, groen, donkerblauw, blauwpaars, violet of zeegroen. Het is echter wel zo als je nog geen lijn hebt vaak een natuurtint mooier is om je wimperrand te accentueren. Je wimpers lijken daardoor dikker en voller. Wil je dan nog graag een kleur erboven kun je kiezen voor een andere kleur met een tweede lijn. Dit is altijd een aparte behandeling omdat anders de kleuren teveel in elkaar overlopen.
De huid rondom de ogen is erg kwetsbaar daarom heb ik hiervoor speciale pigmenten die zo min mogelijk irritatie zullen veroorzaken. Ben je erg allergisch, of heb je zeer overgevoelige ogen kom dan altijd eerst langs voor een intake zodat we een proeftest kunnen doen met een pigment.
We zetten geen eyeliner bij: teveel adertjes bij de wimperrand, slechte wondgenezing, als je onder invloed bent van drugs of drank, allergie voor tatoeagematerialen of inkt, hart en vaatafwijkingen, diabetes, hemofilie, tijdens en tot na 6 weken zwangerschap, tijdens borstvoedingsperiode, gebruik van wimperserums (dit dien je te stoppen 6 weken voor behandeling), bij gebruik van bepaalde acne geneesmiddelen, eczeem, psoriasis, oogafwijkingen, oogonsteking, keloïd (snelle littekenvorming). Wil je toch graag of wanneer je twijfelt vraag advies en toestemming aan je arts en daarna hebben we ook eerst nog een intake gesprek voordat we tot behandeling overgaan. Lees ook eens onze pagina: ‘voor de behandeling’; deze kun je vinden op de homepage.
welke soorten Eyeliner
-
Infralash of Microlash liner Dit is een hele dunne lijn tussen de wimperhaartjes in, hierbij zorg ik dat je wimpers voller en dikker lijken door de ruimte tussen de haartjes op te vullen met pigment. Dit is het mooiste en natuurlijkste met zwart of heel donkerbruin, of een combinatie van beiden.
Infralash of Microlash liner -
Eyeliner Een basis eyeliner in een normale dikte voor boven en/of onder in een kleur naar keuze.
eyliner of dubbele eyeliner
Dubbele eyeliner Met deze eyeliner kun je een dubbele, dikkere lijn maken of een extra tweede kleur boven de eerste zet/kleur krijgen. Kosten zijn variabel omdat dit afhangt van je wensen en dikte van de eyeliner.
-
Winged eyeliner Wanneer de vorm van je ogen het toelaat kun je ook kiezen voor een eyeliner met een vleugel (tje) / wing eraan. Ik raad het sterk af om te grote wings te zetten omdat dit bij het ouder worden, en het slapper worden van de huid rondom je ogen, een vreemd hangend lijntje kan worden. Twijfel je hierover kom dan eerst langs voor een intake gesprek.
Winged eyeliner
hoe wordt een eyeliner gezet.
Migratie Migratie is het ongewenst uitlopen van een pigment in de huid. De huid rondom de ogen is heel teer en dun. Op de oogleden zitten kleine fijne haarvaatjes die tot de wimpertjes toe lopen. Wanneer er een adertje reageert en kapot springt kan het pigment in het adertje lopen waardoor een vlekje ontstaat. Dit is niet de ‘schuld’ van de pigmentist maar kan gebeuren. Ik bekijk van tevoren dit risico en bespreek dit met je. Bij het aangaan van een behandeling behoort dit tot je eigen verantwoording en risico. In de 17 jaar dat ik nu werk is het gelukkig nog maar 1x gebeurd, maar wil graag dat je goed geïnformeerd bent. Wanneer ik denk dat het niet kan, behoud ik mij het recht om een eyeliner ook niet te zetten. Zie ook onze apart bestand over risico’s bij tatoeages op de homepage onder: ‘voor behandeling’ Het zetten van Permanent Make-up is vakmanschap waarbij brede kennis en betrouwbare apparatuur een pré is, hierdoor wordt het migratie tot een minimum beperkt. Maar ook je lichaam, huid en conditie van de haarvaatjes spelen hierbij een rol en daar hebben wij verder geen controle over. Het is een kunstwerk op levend materiaal (je huid) wat altijd anders kan reageren.
Zwelling na een behandeling Omdat je ogen heel gevoelig gebied is kan het voorkomen dat je na het zetten van een eyeliner dikke ogen krijgt. De plek waar de lijntjes gezet zijn worden dikker en zwellen wat op. De tweede dag als je wakker wordt kan het dan ook behoorlijk dik zijn. Houd hier rekening mee met het plannen van je afspraak. Doe het nooit vlak voor een vakantie, saunabezoek of feestje. De huid heeft echt een week nodig om bij te komen. Als het wat dik is zal het na 2 dagen over zijn. Sommige hebben ook nergens last van, maar dit is van tevoren niet te bepalen. Zwelling mag je evt. koelen thuis, door een koelcompres bijvoorbeeld, maar altijd met een tussenstof zodat het niet gaat condenseren of nat wordt. Lees ook goed onze nazorg door.
Eyeliner heb je vaak voor het leven, je hebt er jaren plezier van. Zeker worden ze ook lichter omdat er gewerkt wordt met PMU inkten, maar ze vervagen wel en worden lichter. Bij sommige echter blijft de kleur heel goed aanwezig. Dit is ook weer heel verschillend al naar gelang je lichaam en huid het vasthouden. De lijnen worden gezet in kraakbeenweefsel en dit is heel ander weefsel als bijvoorbeeld bij de wenkbrauwen. Houd er rekening mee dat het gebruik van wimperserums, goedkope mascara’s de lijnen kunnen beïnvloeden of eerder doen vervagen. Wat een genot om ’s morgens wakker te worden met een steady eyeliner! Geen geknoei meer of uitlopende lijnen. Heerlijk toch!? Ik wens je er heel veel plezier van.